International Day of Happiness 

We besteden veel van onze tijd op het werk, waardoor werk behoort tot één van de belangrijkste drijfveren van geluk.  

Sinds 2013 vieren de Verenigde Naties op 20 maart de International Day of Happiness om het belang van geluk in het leven van mensen over de hele wereld te erkennen.  

De Verenigde Naties nodigen iedereen van elke leeftijd, uit de academische wereld, bedrijf en overheid uit om deel te nemen aan de viering van de International Happiness Day. 

Een ideaal moment om jaarlijks even stil te staan bij uw engagement op het werk.

International Day of Happiness

Global Happiness Report

Het Global Happiness Policy Report wordt opgesteld door de Global Happiness Council. Het rapport bevat aanbevelingen over de beste methoden om geluk en welzijn te bevorderen. De Global Happiness Council roept elk van ons op om inititatieven te starten die geluk op het werk verbeteren.

"The pursuit of happiness is serious business" Ban Ki-moon - voormalig Secretaris-Generaal van de VN

Hoofdstuk 5 in het rapport behandelt werk en welzijn. Hierin komt een hoge arbeidstevredenheid aan het licht, terwijl het engagement van de werknemers laag ligt. Arbeidstevredenheid en betrokkenheid van werknemers zijn zeer verschillende zaken, die verschillende aspecten van welzijn op het werk meten. Terwijl arbeidstevredenheid vooral de tevredenheid over de jobinhoud meet, peilt medewerkersengagement naar de betrokkenheid t.o.v. de werkgever.

Het rapport concludeert als volgt: "We sluiten dit rapport af met een vooruitblik en een oproep tot actie. We roepen mensen in de academische wereld, het bedrijfsleven en de overheid op om samen te werken aan het verband tussen werk en welzijn." Bij deze.

  Hoe geëngageerd bent u op het werk? Doe de anonieme test. Het is volledig gratis. U ontvangt achteraf de testresultaten en een whitepaper met nuttige tips om het engagement in uw organisatie drastisch te verhogen.

Doe de enquête, draag bij tot ons onderzoek en ontvang de whitepaper .